Om Euroflon

Euroflon AB grundades 1994 och är idag en etablerad leverantör av bland annat PTFE-slang, metallslang, kompositslang, silikonslang, gummislang, kompensatorer och värmeskydd till kunder i hela Norden. Vi finns i Motala med egen produktion och lager. Vi har säljkontor i Helsingborg, Södertälje och Oslo.
Euroflon ägs av Indutrade, och ingår i affärsområde Flow Technology.
Vi är certifierade enligt ISO 9001:2015 och tryckkärlsdirektivet 2014/68/EU (PED). Sedan 1998 är Euroflon representant för Aflex PTFE-slangar i Skandinavien.
Vi har en uttalad ambition att vara problemlösare åt våra kunder och en partner som kan erbjuda anpassade lösningar.

Affärsidé

Euroflon skall för kunden vara det självklara valet vid inköp av flexibla lednings-komponenter för process och industriella behov. Hög servicenivå erbjuds med hjälp av kompetens och engagerad personal, attraktiva produkter samt en god lagerhållning.

Kvalité & service

Kvalitet genom kunskap och att bjuda på de bästa produktalternativen. Service med personligt engagemang genom att korrekt och snabbt tillmötesgå våra kunders krav och önskemål. Vår filosofi är att kombinera marknadens bästa tillverkare med en egen effektiv organisation. Detta har gjort oss mycket flexibla och konkurrenskraftiga samt att vi kan erbjuda en service värd namnet.

Kunnande på toppnivå

Euroflon har som tillverkare ett ansvar och en strävan att förse kunden med produkter och detaljer som håller rätt kvalitet, som är anpassade till kundens behov och producerade enligt god tillverkningspraxis. Vi svetsar, monterar, kapar, svarvar, slipar, putsar, täthetskontrollerar och provtrycker. Vi mäter, verifierar, märker, avsynar, packar, emballerar och levererar. Vi dokumenterar, kundanpassar och CAD-ritar. Alltid enligt kundens önskemål.

Kvalitetspolicy

Euroflon verkar främst i de Nordiska länderna, direkt eller indirekt, genom att marknadsföra och tillverka kvalificerade slangar och komponenter för process och industriändamål. Kunnig och engagerad personal medverkar till att rätt produkt används för rätt ändamål. Med andra ord levererar vi varor och tjänster med rätt kvalitet. Det innebär;
– Långa och goda relationer med kunder och leverantörer internationellt och nationellt som arbetar med spetskompetens och produktutveckling
– God lagerhållning och säkra inköpsrutiner, som säkerställer snabba och säkra leveranser
– Ordning och reda, så att vi kan göra rätt från början
– Hålla löften och leveranstider samt agera öppet och ärligt
– Följa de lagar och förordningar som gäller inom de områden där Euroflon verkar.
– Kontinuerligt arbete med förbättring av rutiner och processer.