PTFE-Slang


Slangar tillverkade av PTFE (Polytetrafluoreten) är kända för sina fysikaliska egenskaper som gör att de passar utomordentligt bra inom processindustrin. Inom läkemedel, livsmedel, kemi och batteriframställning har PTFE slangarna oslagbara egenskaper, som resistens mot många olika kemikalier, inklusive starka syror och baser, vilket gör dem till ett förstaval i många processer.

PTFE-slangar är biokompatibla, vilket innebär att de inte orsakar skadliga effekter på människokroppen när de används för medicinska applikationer.

Dess höga temperaturbeständighet gör att PTFE slang kan användas vid höga temperaturer utan att förlora sin prestanda eller påverka kvaliteten på mediciner eller produkter. Detta gör det lämpligt för användning i autoklavering eller andra högtemperaturprocesser.

PTFE-slangar har också låg permeabilitet. Detta är särskilt viktigt inom läkemedelsindustrin där det är nödvändigt att förhindra förorening av läkemedel eller mediciner. Men även inom till exempel batteritillverkning då vissa batterikemikalier kan reagera med luft och fukt.

Tack vare mycket låg friktion är PTFE slangar lätta att rengöra och sterilisera. Detta är särskilt viktigt inom läkemedels- och livsmedelsindustrin, där det är avgörande att eliminera riskerna för kontaminering eller korskontaminering.