Metallslang

Metallslang tillverkas helt i rostfritt stål och används ofta i extrema förhållanden, t.ex. i het miljö eller där aggressiva medier hanteras. Metallslang kan med fördel användas till att ta upp rörelse, vibrationer och inbyggnadsavvikelser i rörledningar.

Metallslang av rostfritt stål, parallellveckad med eller utan omflätning


Metallslangen har en veckad innertub som ger den mycket god flexibilitet. Metallslangen tillverkas av rostfritt eller syrafast stål och används med eller utan rostfri omflätning.

Metallslang används ofta under extrema förhållanden, t.ex. i het miljö, för heta medier i flytande eller gasform (550⁰C) eller extrem kyla, som kryogena gaser (-200⁰C). Metallslangen tar upp vibrationer, inbyggnadsavvikelser och längdförändringar i rörledningar eller används som flexibel del i olika installationer.
Dimensioner från DN4 till DN300. Vi monterar metallslangen i vår egen verkstad i Motala, helt enligt kundens önskemål om längd och konfiguration. Alla typer av gängade kopplingar, flänsar, gas- och kryo-kopplingar (typ AGA, EIGA, Messer mm) kan levereras. Vi har full spårbarhet och levererar med dokumentation enligt kundens önskemål. Vi är certifierade enligt PED 2014/68/EU, Modul H, och CE-märker med fullständig kvalitetssäkring.

Ladda ner mer information